Obsah
Medové snídaně
Žáci prvního stupně dnes zažili snídani či svačinku trochu jinak – pojedli chléb namazaný máslem a medem. Někteří jedli chléb s medem poprvé v životě. K jídlu jim zkušená včelařka vyprávěla o včelkách a medu.
Ministerstvo zemědělství zavádí do školek a škol takzvané medové snídaně. Děti během nich navštíví včelař, který jim vysvětlí, jak se med zpracovává. Česko se inspirovalo ve Slovinsku, kde akci pořádají každoročně už osm let.
Cílem je v mateřských školách a na prvním stupni základních škol podporovat zdravý životní styl, do něhož snídaně jednoznačně patří, propagovat kvalitní potraviny, především med, jako potravinu přírodního charakteru, informovat o včelařství, jako samostatném profesionálním oboru, a o významu chovu včel pro zemědělství a zachování biodiverzity krajin.
Akce byla realizována v souvislosti s udržitelností projektu Perspektiva II, který byl realizována ZŠ BUdišov v rámci programu OPVK v roce 2009 - 2012 (financováno z ESF a rozpočtu ČR).
Poslední aktualizace: 23. 9. 2018 21:30